#20. De pannenkoekenthriller.

Thibault Jacobs: “Schrijf een recept voor pannenkoeken alsof het een thriller is”.

Er hing een onheilspellende stilte in de keuken. Haar trillende hand goot 250 gram zelfrijzende bloem, die ze met akelige precisie afgemeten had, in een kom. Het poeder steeg op als grauw as en benevelde het aanrecht. De schaal zag er leeg uit, angstaanjagend leeg, en daar veranderde een eetlepel vanillesuiker weinig aan. De schrik voor een mislukt beslag greep haar bij de keel. Een rilling liep over haar rug, haar hartslag steeg. Ze maakte vlug een diep gat en begroef er drie eieren in. Nerveus roerde ze door het stugge mengsel. Een halve liter melk en enkele slagen later was het deeg egaal. Ze goot een pollepel in de verschroeiend hete pan. Het sissende stoom kroop langzaam omhoog, bereikte haar neusgaten, en… “Nee? Het zal toch niet waar zijn?”, smeekte ze wanhopig. Maar het was te laat: de pannenkoek was verbrand.

Published by:

Martijn Beckers

I’m Martijn. One day I hope to become a succesful writer of some sort. A novelist, maybe. Or a columnist, a journalist or an advertising copywriter. I haven’t figured that part out yet. What I do know, however, is that practice makes perfect. You know what they say: 10,000 hours of deliberate exercise. Or 365 days, in this case.

Categories Dutch, Long, Thibault Jacobs