#26. De nieuwscolumn.

Thomas Rubbens: “Schrijf een column over een nieuwsitem”.

Beestenbos is blij. De wolf is terug, na meer dan honderd jaar.

Als de wolf er is, dan krijgen de buizerd en de das lekkere restjes. Als de wolf er is, dan zijn er minder everzwijnen en kunnen de bomen hoger groeien. Als de wolf er is, dan wordt het Beestenbos terug een beetje zoals vroeger, voor de mens kwam.

Beestenbos is blij. Maar de herder is boos, want de wolf vangt af en toe een schaap. “Mijn eigen dieren eerst!”, roept de herder. Het Beestenbos moet volgens de herder kiezen: sociale zekerheid voor alle dieren, of open grenzen voor de wolf.

De schaapjes blaten bang mee. De kudde herkauwt de woorden van hun herder: “Er zijn tweehonderdduizend schapen in België. Gaan we ons allemaal laten slachten? Of gaan we die wolf laten doen?”.

Published by:

Martijn Beckers

I’m Martijn. One day I hope to become a succesful writer of some sort. A novelist, maybe. Or a columnist, a journalist or an advertising copywriter. I haven’t figured that part out yet. What I do know, however, is that practice makes perfect. You know what they say: 10,000 hours of deliberate exercise. Or 365 days, in this case.

Categories Dutch, Long, Thomas Rubbens