#27. De ochtendloopretoriek.

Jan Van Den Bergh: “Leg uit aan mensen die ’s avonds lopen dat ze beter ’s morgens zouden lopen”.

Als hoofd wil je altijd de controle kunnen houden, maar vanochtend was ik echt in paniek. Als je op zo’n manier wakker wordt… dan weet je zelfs als brein gewoon niet wat er aan de hand is. En toen ik eindelijk besefte waar we mee bezig waren, dacht ik: “Op dit uur lukt dit nooit, hij heeft verdomme niet eens ontbeten!”. Nee, ik zag het echt niet meer zitten. Ik zei tegen de beenspieren: “Kom, maak melkzuur aan, zodat we naar huis kunnen”. Het was alle hens aan dek. Het hart, de longen, de buikspieren,… Iedereen heeft afgezien. En dan, plots… was het voorbij. Ik was zo opgelucht! Amai… Endorfine, jong! De rest van de dag! En zijn metabolisme ook, hè. Door het plafond! Zo goed gezind als vandaag hebben ze hem op het werk nog nooit gezien.

Voice-over: Geef je hoofd niet de kans om je tegen te houden. Loop ’s ochtends en geniet van de rest van je dag.

Published by:

Martijn Beckers

I’m Martijn. One day I hope to become a succesful writer of some sort. A novelist, maybe. Or a columnist, a journalist or an advertising copywriter. I haven’t figured that part out yet. What I do know, however, is that practice makes perfect. You know what they say: 10,000 hours of deliberate exercise. Or 365 days, in this case.

Categories Dutch, Jan Van Den Bergh, Long