#40. Het welkomstwoord.

Marieke Nackaerts: “Schijf, en speech, een welkomstwoord voor de eerste alumni-avond van BAS”.

Dames en heren,

Aan allen die gekomen zijn: proficiat.
Aan allen die wel een excuus vonden om hier niet te moeten zijn: ook proficiat.

Vandaag is de eerste editie van de BASbar, een activiteit die georganiseerd wordt door de Board of BAS-alumni. Die board, dat zijn Cleo, Emily, Frieke, Jan Lammens, Johan, Jovi, Karlien, Marieke, Samuel, Stephany en ikzelf. Een hele voetbalploeg, maar onze tactiek komt eigenlijk van jullie: jullie hebben massaal onze enquête ingevuld, en het is op basis van die input dat we activiteiten zullen organiseren. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de eerste activiteit al onmiddellijk de naam “bar” in zich draagt. Bij de vraag “Wat is voor jou de belangrijkste reden om een BAS-evenement bij te wonen?”, heeft 92% van de respondenten “Feest en drank” aangeduid. De verrassende conclusie is dus dat 8% van de BAS’ers soms liegt in enquêtes.

Vanavond is een informele bedoening (het is uiteindelijk vrijdag voor iedereen), maar dat wil niet zeggen dat een avond als deze nutteloos is. De reclame is een wereld van ons-kent-ons, en dus is het nogal nuttig om mensen uit de sector te kennen. Zeker op lange termijn. Neem nu Simon: vandaag is hij nog een onbenullige junior, maar over tien jaar is hij sowieso ergens creatief directeur, en dan is het misschien plots heel handig dat we al die jaren naar zijn monotoon gemekker geluisterd hebben.

Met die oproep, of call-to-action is misschien toepasselijker, wil ik mijn welkomstwoord dan ook afsluiten: grijp vandaag naast heel veel pinten ook de kans om te babbelen met mensen die je nog niet kent. De mensen van jouw jaar ken je al beter dan je ze eigenlijk wilde kennen. Koen zou zeggen: “Ge kunt nie altijd fritten eten. Na een tijdje denkt ge ook: jongejonge, ik moet iets anders eten, en dan gaat ge naar de Chinees”. Dus, aan iedereen, maar vooral aan de jongste generatie BAS’ers: ga naar de Chinees! Elk van de dertig alumni die hier rondlopen, kan je op de een of andere manier iets bijbrengen. Behalve Simon. Simon niet.

Santé!