#62. De eigen begrafenisspeech.

Thomas De Boeck: “Schrijf je eigen begrafenisspeech”.

Wel, wel, wel. Zie jullie daar nu eens allemaal zitten. Bende betweters. Pas op, sommigen onder jullie zag ik erg graag, maar uiteindelijk onthoud ik jullie toch vooral als een verzameling onverbeterlijke betweters. Waarschijnlijk kon ik het daarom ook zo goed met jullie vinden.

Ik vind het alvast een zaligheid dat ik nu als eerste de deur achter me dichttrek. Nu moet ik geen traan laten om jullie, maar jullie om mij. Enfin, behalve doodgaan moet niks, maar ik hoop toch dat sommigen onder jullie weke oogjes hebben.

Maar nog belangrijker is dat ik nu het laatste woord heb. Letterlijk. In de loop der jaren wisten jullie van alles beter. Zelden liet ik me doen, maar ook zelden haalde ik mijn gelijk. Daarom heb ik een lijst bijgehouden met mijn minst populaire meningen, om er vandaag een laatste keer op terug te komen. Spits dus allen uw oren, want hier zijn zeven standpunten die jullie dringend moeten heroverwegen:

  • Na groen-paars is zwart-roze de lelijkste kleurencombinatie.
  • De ravage van het kapitalisme doet vermoeden dat zelfs het communisme een betere ideologie is.
  • Eline De Munck is best wel een knappe vrouw.
  • Spaghetti is de dag nadien lekkerder.
  • Dertigers zijn over het algemeen nog irritanter dan pubers.
  • Bart Peeters schrijft goede muziek.
  • Boven de 70 zouden mensen hun rijbewijs en stemrecht moeten verliezen.

Of, om het met een van de meest onderschatte memes te zeggen: fuck me, right?

Martijn out.

Published by:

Martijn Beckers

I’m Martijn. One day I hope to become a succesful writer of some sort. A novelist, maybe. Or a columnist, a journalist or an advertising copywriter. I haven’t figured that part out yet. What I do know, however, is that practice makes perfect. You know what they say: 10,000 hours of deliberate exercise. Or 365 days, in this case.

Categories Dutch, Long, Thomas De Boeck