#63. De Philippe Geubelssketch.

Ali Yashes: “Schrijf een sketch voor Philippe Geubels”.

Ja, technologie… Da’s echt iets dat mij fascineert. Dat gaat allemaal zo rap… Zeker voor mij, haha.

Nee, technologie, dat fascineert mij echt. Vorig jaar ben ik nog naar een grote technologiebeurs in Londen geweest, en ik heb daar een van mijn grootste helden kunnen ontmoeten: den Neil Harbisson.

Den Neil is eigenlijk kleurenblind geboren, dus die zag als kind eigenlijk alles in het grijs. Die zag alles in grijswaarden, een beke zoals mijne printer als de inkt weer op is. Die had zijn ogen in de Media Markt gekocht, en ja, dan doen ze daar zo van die bijna lege inktpottekes in, he.

Nee, maar den Neil kon dus als kind geen enkele kleur zien. En dan heeft hij samen met een paar dokters een apparaatje ontwikkeld. En dat apparaatje, da’s eigenlijk een antenne die uit zijne kop steekt, en die alles voor hem filmt. En die antenne gaat dan tot in zijn hersenen en zorgt ervoor dat hij kleuren kan horen.

Dus die hóórt nu kleuren, echt ongelooflijk. Da’s dus eigenlijk de eerste mens-robot, de eerste cyborg. Den Tom Waes heeft nog efkes geprobeerd om als eerste robot erkend te worden, maar die zijn stalen kloten telden nie.

Maar om den Neil dan te ontmoeten, ja, dat was echt een fantastische ervaring. Ik heb zelfs efkes met hem kunnen praten. Dus ik zeg zo van: “Neil, what is the most beautiful color you have ever heard?”, en hij antwoordt: “It was my niece, my sister’s baby, right after she was born”. Ik zeg: “That’s beautiful. And what was the ugliest thing?”. Hij zegt: “A Lady Gaga concert”. Ik zeg: “A Lady Gaga concert? I thought she had beautiful light shows?”. En den Neil antwoordt: “Yes Philippe, but the woman can’t sing”.